In september 2005 hebben wij Stacey overgenomen van Marjon. Direct toen ik haar zag hadden wij een klik samen, en ja ik hoefde er niet meer over na te denken Stacey zou het worden. En daar heb ik geen moment spijt van gehad, ze is wel een haaibaai maar voor mij is ze hartstikke lief. Zonder iets te zeggen ziet ze aan mijn ogen wat ik van haar wil zo’n goede klik is er tussen ons.

Ik had totaal geen verstand van Amerikaanse Cocker Spaniels, zelf had ik een Polsky Owzareck Nizinny, en dat is wel iets anders.

Als ik met Stacey ging wandelen dan viel het mij op dat ze erg mooi liep, en zo is het gekomen dat ik met haar naar de clubmatch ging waar ze voor de eerste keer een ZG haalde. Ik was zo trots als een pauw op haar. Bij Gea Westerhof heeft ze een aankeuring gehad, want ik wilde graag een nestje met haar en gezien haar leeftijd werd het krap voor een eerste nestje. Gea had ook een mooie reu Boris, en ja ik wist het zeker Boris zou de vader van haar pups worden, ik vond en vindt het nog steeds een mooie hond, Boris heeft echt mijn hart gestolen.

In het begin trimde Marjon haar voor mij, tot zij ging verhuizen naar Duitsland, toen had ik een probleem, want hoe trim je nou zo’n  hond. Ik heb toen in Rotterdam bij Special Grooming een dagcursus gevolgd voor het trimmen van je eigen hond, heb DVD’s gekocht over het trimmen van Amerikaantjes, en door veel oefenen en kijken hoe andere honden getrimd zijn, trim ik nu mijn honden zelf, het kan altijd beter, maar ik ben er toch redelijk tevreden over. Van Marlies leerde ik hoe ik de voetjes moest knippen, dit gaat nog niet perfect maar het begin is er en ik weet waar ik op moet letten. De honden van Gea vondt ik erg mooi getrimd, vooral de voetjes daar was ik erg weg van.

Na alle officiele onderzoeken die verplicht zijn voor je aan een nestje mag beginnen waren gedaan de ogen waren goed en de heupen HD-A. In juni 2008 werd Stacey gedekt door mijn favoriet Boris.
Vrij snel daarna gingen wij naar Spanje op vakantie. Ik was erg voorzichtig met Stacey want ja je weet het nooit is ze wel zwanger of niet. We hebben in Spanje bij een dierenarts een echo laten maken en daar zagen we dat Stacey zwanger was van twee misschien drie pups, het voelde voor mij alsof ik zelf zwanger was zo ontroerde dit mij.

Op 4  september 2008 was het dan zover. Stacey was de avond ervoor op 3 september al onrustig telkens heen en weer lopen, s’nachts rond 1 uur wer het eerste puppie geboren, de rest volgende telkens ongeveer na een half uur, het werden 4 teefjes twee blond en twee black and tan. Alleen bij de laatste ging het ietsje moeilijker, maar uiteindelijk is ook dit goed gekomen, dit had ik wel te danken aan Gea, die mij bijna de hele nacht telefonisch heeft begeleid. Gea ik kan je niet vertellen hoe dankbaar ik je daarvoor ben, want zonder jouw was het niet zo goed verlopen bij mijn eerste nestje.
Het is een ontzettend mooi en ontroerend gezicht als alles achter de rug is en als je ziet hoe moeder en pups lekker bij elkaar liggen. Stacey was een goede moeder voor haar eerste nestje.